Onze visie

Jarenlang hebben gebrevetteerde instructeurs van ons team lessen gegeven in een hondenschool waar honden vooral afgericht werden om oefeningen te doen op een terrein om dan later eventueel wedstrijden te spelen. Daar hebben we ingezien dat de meeste mensen hun hond niet willen africhten om wedstrijden te spelen, maar vooral een sociaal aangename hond willen (die niet opspringt, niet aan de lijn trekt, …) waar men overal kan mee komen.

Met dit idee zijn we vertrokken bij het opstarten van HOCA vzw.  Wij besteden veel aandacht aan de opvoeding van uw hond, om in het dagdagelijkse leven een sociaal aangename hond te hebben, zo zullen we u laten inzien waarom uw hond zich zo gedraagt, we zullen tips geven van hoe u het gewenste gedrag kan bekomen en we gaan dit dan ook praktisch inoefenen. We leren de hond ook een aantal basis bevelen aan die volgens ons iedere hond zou moeten kennen.

We oefenen dit niet enkel op ons terrein, zo zoeken we regelmatig verkeer op, gaan in de bossen, bezoeken een café, … en maandelijks (laatste zondag van de maand) hebben we onze training/wandeling op locatie, dan trekken we de stad in, bezoeken stationsbuurt, naar de markt, ...... om zo een hond te krijgen die overal sociaal aangenaam is.

Naast gehoorzaamheid kun je bij HOCA ook Nadac Hoopers trainen. Meer info kun je HIER vinden.

Bij ons zijn alle rassen en leeftijden welkom.

Pups kunnen vanaf 10 weken bij ons terecht omdat:

    • Het is zeer belangrijk dat uw hond zo snel mogelijk goede ervaringen heeft opgedaan  (inprentingsperiode of primaire socialisatiefase).
    • Leer uw hond onmiddellijk het gewenste gedrag aan, dan hoeft u het ongewenste gedrag niet af te leren (aanleren is gemakkelijker dan afleren).

 

Hebt u interesse om een hond aan te schaffen of om lessen bij ons te volgen kom dan eens een kijkje nemen en vraag gerust om uitleg.

HOCA, de beste opvoeding voor uw hond

Het HOCA team.